Hvis man havde spurgt mig for bare få år tilbage, om man kan lave god vin i Danmark, ville jeg svare nej. Og da slet ikke, hvor jeg bor. Men det kan man altså! Dyrehøj Vingaard ligger på det solrige Røsnæs ved Kalundborg og er faktisk også Danmarks største vingård med 26.400 planter. Jeg mødte Betina og Tom sidste år, og har efterhånden smagt en del af deres vine – og ikke mindst deres gin – og det smager fantastisk.

Det hele begyndte tilbage i 2008 med de første vinstokke. De kalkholdige skrænter og det kølige klima giver et fantastisk grundlag for at dyrke druer – og dermed vin. Klimaet på Røsnæs hører til det tørreste og mest solrige i Danmark. Faktisk ligger Røsnæs ca. 100 solskinstimer over landsgennemsnittet på 1.730 pr. år.

Druesorterne på markerne er fordelt på 6 hvidvinssorter og 13 forskellige rødvinssorter. Alle vine, likører, edelbrand og cider fra Dyrehøj Vingaard markedsføres under navnet RÖS. Designet af flaskerne er smukke, og – vigtigst – det indeni smager godt. Jeg sad i sommer på terrassen med et par veninder og drak RÖS gin blandet med friskpresset limejuice og tonicvand – indholdet i flasken forsvandt på mærkværdig vis helt af sig selv? 😉

Foto: Jens Nielsen

Jeg har mange gange forsøgt at beskrive, hvor smukt Røsnæs er, men det er svært. Man skal næsten opleve det selv, og nu er der endnu en årsag til et besøg – nemlig smukke Dyrehøj Vingaard. Uanset, har jeg givet jer en lille bid af historien om en vingård på smukke Røsnæs – heeelt ude i vandkantsdanmark. Men udover historien, kan I også vinde en vinsmagning på Dyrehøj Vingaard, da jeg laver en lille konkurrence her på bloggen. Så interesserer du dig bare lidt for vin og/eller kan lide at drikke det – og har du måske også nogle venner eller veninder, der har det på samme måde, er det måske jer, der skal til rundvisning på Dyrehøj Vingaard med efterfølgende vinsmagning.

 

En varm sommerdag - RÖS rosevin - uhmmm...

En varm sommerdag – RÖS rosévin – uhmmm…

For at deltage i konkurrencen om en rundvisning og vinsmagning på Dyrehøj Vingaard på Røsnæs for 6 pers., skal du like opslaget her på Facebook (og selvfølgelig også meget gerne dele både på Facebook og på andre sociale medier), ligesom du skal like min side ’En Stemme i Provinsen’ på Facebook.

Der vil være nogle bestemte dage at vælge imellem, men det aftaler man selv med Betina Newberry, der arbejder på vingården. Jeg skriver på bloggen, når vinder er fundet, hvilket bliver omkring midt marts, da jeg snart rejser på tiltrængt ferie 😉

NB: Konkurrencen er hverken sponsoreret, administreret af eller associeret med Facebook.

I kan læse mere om Dyrehøj Vingaard og deres skønne vin samt deres lækre gin mm. på deres hjemmeside http://dyrehoj-vingaard.dk

Tom Christensen & Betina Newberry.

Ejer af Dyrehøj Vingaard Tom Christensen sammen med sin søster Betina Newberry.