Reklame.

Nu er der efterhånden rigtig mange, der har spurgt mig til diverse fester og lign., om det er, fordi jeg rejser meget, at jeg ofte er solbrændt. Jeg gad godt kunne sige ja, men så ville jeg jo lyve. For jeps, rejser ganske vidst en del, men ville altså være nødt til at rejse endnu oftere for at bibeholde den lækre farve, man har med hjem fra sydligere himmelstrøg. Så næ, jeg snyder såmænd bare lidt indimellem – jeg får nemlig spray tan, hvis jeg skal til fest, og er bleg. Det er altså ret træls at trække i en solskinsgul kjole om vinteren, hvis man er danskerbleg (og det er man jo ofte, hvis man ikke lige har været på solferie). Faktisk har jeg brugt spray tan i mange år om vinteren, når jeg har skulle til fest eller lign., og har været rigtig glad for det, da jeg aldrig kunne drømme om at smide min krop ind i et solarium (her ville jeg jo udelukkende tænke på hudcancer i samtlige 10 min., eller hvor længe man nu ligger og branker i dag).

Det er nok primært kvinder, der læser med på dette indlæg, men til jer mænd, der er tilbage: Mænd kan altså også sagtens få spray tan – just saying. Og nu har du mulighed for at VINDE en spray tan for to. Dvs. tag din mor,  din veninde eller din kæreste i hånden – eller få to x spray tan selv hos Beauty Sense i Kalundborg. Læs, hvad du skal gøre for at vinde længere nede i indlæg.

Nå, men første gang jeg skulle have spray tan var jeg måske nok lidt bange for at komme til få hudfarve ala Sydney Lee eller en af slænget fra den glitrende reality-verden. Men jeg er altså endnu ikke blevet forvekslet med en reality stjerne nogle steder. Derimod har mange kigget undrende på mig, når jeg har fortalt, at jeg har fået spray tan, og at det er derfor, at jeg ser solbrændt ud. Om sommeren er det dog den naturlige sol, eller hvis jeg har været på ferie, men spray tan er et fantastisk supplement, når man netop står og kigger på sin blege ben og tænker, at man egentlig gerne ville have en kjole på, der ikke helt går til ‘dansker’farven’. Flere har netop troet, at det ikke var muligt at se naturlig solbrændt ud med spray tan, men at man derimod blev orange eller lign. Det gør man altså ikke. Derudover er det vigtigt at nævne, at man endelig ikke skal forveksle spray tan med sådan en kabine, hvor man går ind og bliver sprayet – det er noget HELT andet (måske nogle har set ’Friends’ med Ross, der tæller ’One Mississippi, Two Mississippi osv.) 😉

Nå, men til at begynde med fik jeg det gjort i København (dengang boede jeg derinde), men også da jeg flyttede til provinsen, tog jeg fortsat trofast til København og blev sprayet, hvis jeg skulle til en fest om vinteren, for jeg kunne da i hvert fald ikke få det gjort i provinsen, og kunne jeg, så nok ikke helt så godt. Men jeg tog fejl! For selvfølgelig kan man da det (det kan man faktisk i rigtig mange mindre byer i det danske land), og Sandie Rosfeldt, der ejer Beauty Sense i Kalundborg, hvor jeg bor, er sindssyg dygtig (også til det). Og for de af jer, der kender mig, behøver jeg vidst ikke sige, at jeg undersøger den slags grundigt. Meget grundigt. Lad os bare sige, at jeg er ret krævende (nok også lidt for meget indimellem), og vil have tingene gjort ordenligt. Derom skal der såmænd ikke herske tvivl.

Jeg var til konfirmation i weekenden, og fik i den forbindelse spray tan hos Beauty Sense et par dage inden, da min solbrændthed fra ferien desværre er forduftet i det kolde danske forår. Nedenfor kan I se billeder. Jeg har også skrevet et par ting ned om spray tan, som er rare at vide, hvis man overvejer en spray tan. Uanset, lover jeg, at hvis du får en spray tan hos Beauty Sense i Kalundborg, bliver det flot, hvilket det sikkert også bliver mange andre steder, men jeg kender det kun fra København og Kalundborg. I øvrigt har Beauty Sense http://beauty-sense.dk i Kalundborg tilbud nu og hele maj måned på spray tan – kr. 150,- (og det er altså billigt).  Så vinder du ikke konkurrencen, kan du stadig nå at blive solbrændt, inden næste fest, uden at det kostet en formue…

Til venstre; før spray tan, til højre; efter. NB. Jeg er dog ikke helt dansker-bleg, da jeg har været på solferie for en måned siden.

Lille foto: Før jeg fik spray tan. Stort foto: Efter. NB. Jeg er dog ikke helt dansker-bleg (men næsten), da jeg har været på solferie for en måned siden.

Efter mit 1. bad dagen efter spray tan. Farven kan virke lidt voldsom, inden overskudsfarve er vasket af, men så snart man har taget et bad, ser det helt anderledes ud, hvis man synes, at det er for meget inden. Men det er meget individuelt.

Inden behandling:

For at få det bedste resultat, skal du peele huden dagen inden (eller om morgenen på behandlingsdagen). Det kan enten gøres med en bodyscrub eller handske. Det er vigtigt, at du skrubber huden over hele kroppen – også med håndklædet bagefter. Prøv så vidt muligt at undgå deodorant på behandlingsdagen samt bodylotion. Det flotteste resultat opnås med helt ren og tør hud.

Under behandlingen:

Det der egentlig sker er, at man bliver sprøjtet med en såkaldt DHA-væske (DiHydroxyAcetone), der er lavet af et sukkerstof, som kommer fra sukkerroer. DHA-væsken, der er helt ufarlig, går i forbindelse med proteinerne i de øverste hudlag, og det er det, der gør, at huden bliver brun. Der går cirka fem/seks timer, inden DHA-væsken for alvor virker, men da der er et broncher-farvestof i væsken, ser man solbrændt ud med det samme, men du vil først kunne se det endelige resultat af behandlingen efter, at du har været i bad. Skal du ud samme aften som en behandling, så sig det, inden behandlingen startes, da man så får den rette dosis, og dermed ikke ligner en reality stjerne på vej til fest.

Behandlingen foregår ved, at en person sprayer hele kroppen over med tanning væske. Væsken bliver airbrushet på med professionelt udstyr. Vælger man at beholde undertøj på, bliver man ikke brun de steder. Tøjet tager ikke skade, men det vil være en fordel at have mørkt undertøj på. Farven på tøjet går dog af i vask (det har min i hvert fald altid gjort).

Selve behandlingen tager ca. 15 min. Det ødelægger ikke farven, at du tager tøj på efterfølgende, kun hvis det er stramtsiddende. Husk farven skal sidde 6 timer, før du må bade

Efter behandlingen:

I dagene efter behandlingen er det vigtigt, at man smører sin hud med bodylotion/olie hver dag, for at sikre en fortsat ensartet farve i takt med, at farven langsomt aftager. Lange varme bade, barbering og bodyscrub vil forkorte holdbarheden af farven.

Spørgsmål:

  • Hvor mange dage skal man have lavet det før, man skal bruge farven? Det anbefales 1, 2 eller 3 dage inden.
  • Bliver man orange (eller kommer man til at ligne Sidney Lee)? Nej man bliver ikke orange. Farven varierer fra person til person, alt efter hvor lys/mørk man er.
  • Må man dyrke sport efter, man har fået spray tan? Helst ikke, hvis du sveder meget, når du dyrker sport (og gør man ikke det, kan man jo lige så godt lade være, for så gør man det alligevel ikke ordentligt). Just saying!
  • Må jeg tage lotion/olie på, inden jeg skal have spray tan? Nix – medmindre der går mere end 3-4 timer fra du tager det på, til du skal have spray tan, men det er bedst at undgå det. Du skal ligeledes også helst undgå deodorant.
  • Hvor mange timer, skal jeg vente med at bade? 6 timer. Men du kan sagtens lade det sidde på til dagen efter.
  • Er det en person, der sprayer væsken på? Ja, det er person, som sprayer væsken på med professionelt airbrush udstyr (og hos Beauty Sense i Kalundborg er det Sandie, og hun er dygtig og slet ikke farlig).
  • Jeg er meget lys i huden – bliver det pænt alligevel? Ja! Væsken, der bliver anvendt, fremhæver din egen hudtone, så det bliver naturligt.

Konkurrence

For at deltage i konkurrencen om 2 x spray tan hos Beauty Sense, skal du like En stemme i Provinsens Facebook side, like opslaget her på bloggen (www.enstemmeiprovinsen.dk) og like og meget gerne dele opslaget på Facebook. That’s it! Vinderen bliver trukket i næste uge engang…