Provinsen sparker altså r**, siger det bare. Jeg tror, at rigtig mange går i den tro, at de fleste virksomheder vil have adresse i København, hvis de kan slippe af sted med det, fordi det er her, det sker. Men nix, det er ikke tilfældet, og det er da ret glædeligt for provinsen. Og ja, selvfølgelig er der masser af virksomheder, der ikke har noget at gøre i København, men jeg blev glædeligt overrasket over, at virksomheder, der måske netop lige så godt kunne have adresse i Københavns Kommune, aktivt vælger det fra. Og yes, jeg er med på, at huslejepriserne i storbyerne, herunder særligt København, har en hel del at sige for virksomhederne også, men det er da skønt, at de høje huslejepriser endelig er positive for provinsen.

En analyse over hvilke kommuner, de danske virksomheder ønsker at bosætte sig i, viser, at en del kommuner i Region Sjælland er mere attraktive end Københavns Kommune. Københavns Kommune bliver overgået af otte kommuner fra Region Sjælland, nemlig Solrød, Greve, Lejre, Sorø, Stevns, Roskilde, Køge og Ringsted. Det er da mega sejt – og altså ret forståeligt, når man ser prisforskellen på huslejen.

Faktisk ses der et lignende mønster i hele landet, hvor de store byer så som København, Odense, Aalborg og Aarhus ligger ret lavt i indekset i forhold til forskellige velbeliggende støre provinsbyer, når det gælder interessen fra virksomheder.

Analysen, som er udarbejdet af Lokaleportalen.dk, har undersøgt de geografiske ønsker i mere end 70.000 søgeannoncer og søgeagenter, oprettet af lokalesøgende virksomheder over en periode på et år. Analysen gør interessen for de forskellige kommuner indbyrdes sammenlignelige ved at regulere for forskellene i kommunernes befolkningstal.

Nå, det var blot lidt bonusinfo her på en grå og regnfuld onsdag i januar. Jeg ved ikke med jer, men jeg blev sgu’ helt glad, da jeg læste det…